Privátban kaptam kérdést, hogy most már csak könyvekről fogok írni, magamról nem.

Egyelőre biztos, hogy nem. Számomra a könyv most ópium, ami kizárja, elzárja előlem a külvilágot, nem kell foglalkoznom mással, csak hogy mit olvassak és, hogy melyik szereplővel azonosuljak. Másként nem bírnám ki a fájdalmat, ami még közel 5 hónap után is szétmarja a lelkem.

Szerző: deprimadonna  2010.06.08. 12:24 5 komment

Címkék: făˇjdalom kăľlvilăˇg kă¶nyv magăˇny

A bejegyzés trackback címe:

https://deprimadonna.blog.hu/api/trackback/id/tr882175914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miestas · http://www.miestas.freeblog.hu 2010.06.09. 15:10:18

Csak azt tedd ami neked is jól esik...nagyon egyet értek azzal, hogy a könyv terápiás jelleggel működik, ha valaki felismeri és hagyja. Nekem más jellegű ( nem a tiédhez hasonló) problémáknál segített és kívánom, hogy gyógyuljon a lelked.

Ildy 2010.06.09. 20:37:32

Nem volna jobb, ha kicsit vidámabb könyveket olvasnál? Nem lenne könnyebb? Például a Feküdj le a sötétben, ami egy temetési menettel kezdődik, talán nem a legjobb választás. Persze mindenki másképpen dolgozza fel a tragédiát. Hosszú és bonyolult folyamat felépülni egy ilyen traumából, kívánom neked, hogy megtaláld mindazt, ami segítségedre lehet ebben.

DeprimaDonna 2010.06.10. 08:33:19

Tudod én major depressziós (is) vagyok. Nálunk időnként előjön a halálvágy és az öngyilkosságra való belső késztetés. A Styron könyv most kifejezetten jó volt azért, mert az öngyilkosság "értelmetlenségét" is előhozta számomra. Egyébként igyekezni fogok vidámabb könyveket olvasni, most mondjuk szorít a könyvtári határidő, de majd legközelebb úgy válogatok (ha tudok). Köszönöm szépen soraidat!

DeprimaDonna 2010.06.10. 08:35:30

Köszönöm Miestas, hogy figyelsz rám. A doktornővel is beszélgettünk róla. Azt mondta, hogy ne legyen most lelkiismeret-furdalásom attól, hogy a külvilág szinte megszűnik számomra olvassak csak, az sokat segít abban is, hogy elterelje a figyelmemet olyan dolgokról, amik - mondjuk így - nem tesznek jót.

Miestas · http://www.miestas.freeblog.hu 2010.06.10. 14:28:53

Ha legközelebb mész a könyvtárba, az olvasó jegyedbe tegyél egy kis cetlit amire felírod : VIDÁM IRODALOM , akkor nem felejted el :-)))
süti beállítások módosítása