Odilon Redon, valójában Bertrand-Jean Redon (Bordeaux, 1840. április 20. – 1916. július 6.) francia festő, grafikus, a szimbolizmus jeles képviselője.

„Némelyek arra szeretnék korlátozni a festőt, hogy kizárólag azt ábrázolja, amit lát. Akik elfogadják ezeket a szűk korlátokat, egy alantasabb eszme szolgálatára kárhoztatják magukat. … Teljes mértékben elismerem a látható valóságot mint szükségszerű alapot…, de a tulajdonképpeni művészet az érzelmi valóságnál kezdődik.”

Az Európa Könyvkiadónál megjelent Saramago kötetek borítóját az ő képeivel illusztrálta a kiadó. Hogy mennyire jó a választás, azt néhány képpel szeretném illusztálni Redon műveiből.

A hollĂł

A hollĂł


A szemek

A szemek


Csukott szemek

Csukott szemek


Buddha

Buddha


Buddha (2)

Buddha (2)


Ophelia

Ophelia


Női önarckép virággal

Női önarckép virággal

Szerző: deprimadonna  2010.05.16. 09:37 1 komment

Címkék: festă©szet odilon redon

A bejegyzés trackback címe:

https://deprimadonna.blog.hu/api/trackback/id/tr822175898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vargarockzsolt 2010.05.16. 18:47:27

Aszta! :D Ez nagyon jó ötlet volt! Jók ezek a képek. És pont "A holló" a legjobb! Pedig neked is egy vidám kép kéne inkább. Jó, mondjuk a többi is jó, és azok nem is szomorúak, de "A holló" a legjobb. Na még "A szemek" is nagyon tetszik. (Az is szomorú.)
süti beállítások módosítása