Vannak kételyeim a megvalósíthatósággal kapcsolatban (most persze magamból indultam ki), de nagyon-nagyon tetszik az ötlet: december 20-án, vasárnap lesz az első “Ne tégy mást, csak olvass!” nap szerte a világon. Az ötletgazda, Amanda először a Facebook-on fogalmazta meg vágyát, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy napja, amikor semmi más dolga nincs, csak hogy olvasson. Aztán mivel az elképzelés nagy sikert aratott (mert persze ki ne álmodozna ilyesmiről?), elkezdődött a szervezés, kiválasztották a karácsony előtti utolsó vasárnapot, és az ötlet saját blogot is kapott.

Aki szeretne részesévé válni a világnap eseményeinek, annak bizony “kemény” feltételekkel kell szembenéznie.

- Aznap több mint egy könyvet el kell olvasnod! (viszont lehetnek akármilyen rövidek, sőt novellák is)

- Viselj kényelmes ruházatot! (a pizsama a legmegfelelőbb)

- Tilos a cipő! (papucs jöhet)

- Legyen sok inni- és rágcsálnivaló körülötted!

Továbbá ajánlott még:

- egy-két álmos cica, és

- néhány puha pléd.

A blogon komment formájában érdemes jelezni, ha osztozni kívánsz a játék sikerében, mert még ajándékokat is nyerhetsz,  egyébként meg olyan kérdésekre is válaszolhatsz, hogy milyen könyveket fogsz majd aznap elolvasni.

Az ötlet talán túl naiv, de miként mondani szokták, bájosan naiv, és egybecseng azzal a régóta érlelődő elképzelésemmel, hogy legyen egy nap, amikor minden a könyvekről és az olvasásról szól. Szóval ha ráérsz aranyvasárnap, kapcsolódj be Magyarországról te is, és… ne tégy mást, csak olvass!

Szerző: deprimadonna  2009.12.17. 19:16 2 komment

Címkék: olvasăˇs

A bejegyzés trackback címe:

https://deprimadonna.blog.hu/api/trackback/id/tr972175845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül 2009.12.18. 11:28:03

nem lesz nehéz... ill. nem lesz más nap :)

Kata 2009.12.18. 12:54:47

Hát ez tetszik ! Nekem az egyik legnagyobb vágyam (mily sivár a életem :)), hogy egyszer egy teljes nap csak ülhessek az ágyban és olvassak. De sajnos nekem pont a fentebb javasolt egy-két álmos cica (nálam 7 + 2 kutyu) akadályozza ezt meg, mert valaki mindig akar valamit, enni, inni, kimenni, bejönni, csak úgy az idegeimre menni. De azért, ha nem is 20.-án azért az ünnepek alatt teszek egy kísérletet.
süti beállítások módosítása