Azon gondolkodtam hajnalban (alvás helyett), hogy vajon mennyire van hatással a közélet, a külvilág hangulata az egyes emberre.

Természetesen a szociológia nagy klasszikusai erre a kérdésre már hosszú ideje keresik a választ és született is néhány (ha jól emlékszem, Durkheim fejtette ki először a legrészletesebben az elméletét ebben a kérdésben).

Most csak azt próbálom magamban "fel/lemérni", hogy maguk a hírek, a tüntetésekről, az "összeomlóban az ország"  és egyéb címekkel rögzített, írások, mennyire segítik az ember jövőképének kialakítását és egyben a biztonságérzetét. Nekem a kilátástalanság és a kiszolgáltatottság a legkényesebb pontom, ahol a legkönnyebben megcsúszok és már csak ott lent térek magamhoz.

De ez a világ a környezetem, amitől elzárhatom magam, nem hallgatok híreket, nem olvasok politikai címkével ellátott írásokat - de nem hiszem, hogy ez lenne a megoldás. Nem hiszem, hogy csak az én "mentálhigiéniás" állapotomra van ez az egész ilyen negatív hatással.

Szerző: deprimadonna  2009.11.14. 13:02 Szólj hozzá!

Címkék: hangulat kă¶ză©rzet kăľlvilăˇg

A bejegyzés trackback címe:

https://deprimadonna.blog.hu/api/trackback/id/tr992175835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása